Home

63 boetes tijdens controle recreatievaart

63 boetes tijdens controle recreatievaart Biddinghuizen - 25 augustus 2016.  Afgelopen week heeft Rijkswaterstaat in Flevoland een grote handhavingsactie op het water gehouden. Met patrouillevaartuigen, rhib's en assistentie van een helikopter werd gecontroleerd op de vaarregels voor recreatievaart.

"Doel van deze actie is het bevorderen van de veiligheid op het water, zodat het voor alle vaarweggebruikers prettig en veilig varen is", schrijft Rijkswaterstaat in een persbericht.

De handhavingsacties vonden plaats op 16 en 17 augustus op de Randmeren in Flevoland. Tijdens de handhavingsactie gold voor overtredingen die de veiligheid in gevaar brengen een zero-tolerancebeleid. In Flevoland werden 138 vaartuigen gecontroleerd en 63 boetes uitgeschreven.

De meest voorkomende overtredingen waar een proces verbaal voor werd geschreven, waren het te snel varen op plaatsen waar dit niet is toegestaan en het niet gebruiken van het dodemanskoord. Waarschuwingen werden vooral gegeven voor het staand besturen van een snel vaartuig zonder het dragen van een reddingvest en het ontbreken van de juiste documenten zoals het registratiebewijs van het schip.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat