Home

Parkeermeters stranden accepteren alleen muntgeld

Parkeermeters stranden accepteren alleen muntgeld Biddinghuizen - 25 augustus 2016.  Een dagje met de auto naar het strand begint in de gemeente Dronten voor veel bezoekers met een praktisch probleem: de parkeerautomaten accepteren uitsluitend klinkende munt.

Het dagtarief van 5 euro betalen met een pinpas of briefgeld is onmogelijk. Muntgeld moet erin, maar dat hebben veel mensen niet meer op zak.

Zoeken naar geldwisselaar
Bezoekers van de Drontense stranden vinden het achterhaald dat er alleen met muntjes betaald kan worden. Vooral nieuwkomers moeten op zoek naar een plek om geld te wisselen. Dat betekent een rondje over de dijk rijden en geld zien te wisselen bij een restaurant of etenskraam. Frequente gasten hebben vaak een seizoenskaart, of zijn voorbereid.

Wachten op gebiedsvisie
De gemeente kent het ongemak, maar zegt dat er nauwelijks klachten komen. Zodra het college de gebiedsvisie voor de stranden gaat moderniseren, wordt het aanpassen van de parkeerautomaten meegenomen, zegt een woordvoerder. Tot die tijd blijft het dus rondjes rijden en geld wisselen, of illegaal parkeren en een boete riskeren.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat