Home

Skaters trotseren regen voor Kika

Skaters trotseren regen voor Kika Biddinghuizen - 2 september 2016.  Op het skeelercircuit van Flevonice zijn vandaag en morgen vierhonderd mensen in actie voor Kika tijdens 24KIKA. Ondanks fikse regenbuien wordt er volop gereden.

De meeste deelnemers doen mee in groepsverband. Als groep proberen ze zo de volledige 24 uur vol te maken. Tegenover deze sportieve prestatie staat dat er geld wordt opgehaald voor de stichting Kika, een afkorting voor 'Kinderen Kankervrij'.

Tenten
Bij Flevonice is er hoe dan ook volop sfeer. Op het middenterrein van de skeelerbaan staan grote en kleine tenten opgesteld. Deelnemers gebruiken deze om te overnachten, maar ook om andere deelnemers aan te moedigen. Onder partytenten is er bovendien volop ruimte om de sociale contacten te onderhouden. Om warm te blijven zijn er warme dranken en vuurkorven.

Uit de speakers rond het circuit klinkt Nederlandstalige muziek, een omroeper doet mededelingen en moedigt de rijders bovendien aan om de presentatie van formaat te kunnen voltooien. Rond de baan hangen sponsordoeken voor de deelnemers die uit het hele land komen. Uit de regio doet onder andere de Skating Club Leisure World uit Dronten mee.

24Kika duurt nog tot zaterdag 15.00 uur en is vrij toegankelijk. Vorig jaar bracht de actie bijna 100.000 euro op.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat