Home

Walibi als één van de weinige parken goedkoper dan vorig jaar

Walibi als één van de weinige parken goedkoper dan vorig jaar Biddinghuizen - 5 april 2017.  Bij de start van het zomerseizoen van de Nederlandse pretparken, komend weekend en het (paas)weekend daarna, moeten gezinnen weer wat dieper in de buidel tasten. De meeste parken hebben hun toegangsprijzen met enkele procenten verhoogd.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de Telegraaf. Van alle parken spant het Wassenaarse Duinrell de kroon. De prijs van een entreebewijs op een drukke dag, inclusief toegang tot het Tikibad, is met €2 verhoogd, tot €30,50. Wie kaartjes wil kopen zonder datum, is nog eens €2 extra kwijt. Op rustige dagen is Duinrell juist wat goedkoper.

Walibi juist goedkoper
Ook het bekendste attractiepark van Nederland, de Efteling, verhoogt dit jaar de prijzen – met €1 per persoon. Daarmee kost een toegangsbewijs dit seizoen €35,50, en €37,50 in juli en augstus. De prijzen bij Walibi, de polder bij Biddinghuizen, gaan juist de andere kant op. Een dagje tussen de achtbanen kost dit jaar €27,50, maar dat is nog altijd €2 minder dan vorig seizoen.

Pretparkbezoekers hebben voldoende mogelijkheden om te besparen op hun dagje pretpark. Zo zijn ze al snel een tientje goedkoper uit als ze met het openbaar vervoer komen en geen parkeerkaart hoeven te kopen. Ook zijn pretparkkaartjes online al snel enkele euro's goedkoper dan aan de kassa – de in dit verhaal genoemde prijzen zijn internetprijzen.

Voor wie goed zoekt hebben supermarkten en websites kortingsacties voor verschillende parken. Ook die zijn vaak de moeite van het afwachten waard.

Bron: De Telegraaf

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat