Home

Extra fietsveer tijdens Meimaand Fietsmaand

Biddinghuizen - 3 mei 2017.  Met in totaal zestien gemeenten is Gastvrije Randmeren officieel gastheer van Meimaand Fietsmaand 2017. Tijdens deze maand zal een extra fietspont worden ingezet tussen Nunspeet en Biddinghuizen, zodat meer fietsers hiervan gebruik kunnen maken. In plaats van één keer per uur, vaart het veer vanaf aanstaande vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur twee keer per uur.

In de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren (www.gastvrijerandmeren.nl) hebben de gemeenten aan de Veluwerandmeren en Gooi- en Eemmeer zich verenigd. Met in totaal 16 gemeenten is Gastvrije Randmeren officieel gastheer van Meimaand Fietsmaand 2017. Dit grootste recreatieve fietsevenement in Nederland biedt een enorm aantal prachtige themaroutes, speciale fietsevenementen en fijne arrangementen en het unieke is dat gemeente Dronten en gemeente Nunspeet beiden hun fietsroutes over het water willen promoten.

Rita Braam – van Valkengoed, directeur van Gastvrije Randmeren: "Het gastheerschap biedt juist deze twee gemeenten extra fietsroutes en verschillende Rondjes met oversteek over het Veluwemeer. Nu vaart het pontje maar 1x per uur en dat is erg weinig op alle feestdagen en weekenden in mei, een halfuursdienstregeling van 10.00 tot 18.00 uur in lange weekenden/feestdagen sluit aan bij de wens van de fietsers".

Veluwerandveer steeds bekender
"De ondernemer achter het bestaande Veluwerandveer is erg coöperatief geweest in de medewerking", vertelt Braam, "Een investering in een extra fietsveer is net een brug te ver. De oplossing voor een tijdelijk aanvullend fietsveer is voor zowel ondernemer Aquacentrum, als voor beide gemeenten een mooie test om toekomstige aantallen overstekende fietsers tussen de net aangelegde Bremerbaai en het fietsdorp Nunspeet te tellen". Op de testdag 30 april waren er al vele Duitse, Belgische en Nederlandse fietsers die de oversteek waagden, terwijl de website nog 'gesloten' aangaf. Het extra fietsveer heeft plaats voor 20 personen met fiets, het bestaande voor 12 en de prijs blijft voor iedereen € 3,50 per oversteek. Meer informatie treft u op http://www.aquacentrum.nl/nl/omgeving/fietspont

Officiële opening op 6 mei
Op 6 mei zullen wethouders Ton van Amerongen van Dronten en Marije Storteboom van Nunspeet het extra fietsvoetveer officieel openen. De opening is vanaf 9.55 uur in Biddinghuizen bij afvaartpunt Bremerbaai en wordt varend voortgezet om ca. 10.25 uur bij afvaartpunt Polsmaten in Nunspeet. Belangstellenden worden verwacht om 9.45 uur in Biddinghuizen en 10.15 uur in Nunspeet.

Fiets je eigen rondje(s)
Met een ruime keuze in Rondjes is het Veluwemeer een geliefde fietslocatie met veel horeca direct aan het strand. Dirk Minne Vis, wethouder Dronten "De fietsroutes via de nieuwe Bremerbaai werken als een magneet, wij willen in de lange weekenden in de Meimaand Fietsmaand en aansluitend Pinksterweekend niemand teleurstellen bij de oversteek". En aanvullend Marije Storteboom "Nunspeet uit de Kunst is ons thema tijdens de meimaand fietsmaand, en dat zie je met overal fietsversiering in het straatbeeld. Extra genieten dus in Nunspeet, mede door het extra fietsveer."

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat