Home

Verkeersmaatregelen Pinksterweekend tijdens Opwekking

Biddinghuizen - 31 mei 2017.  Traditioneel is het Pinksterweekend een drukke periode in het gebied rondom Walibi Holland en het Veluwemeer. In combinatie met het evenement 'Opwekking' op het evenemententerrein van Walibi Holland zorgt dit, ondanks alle maatregelen die worden genomen, op een aantal momenten voor hinder voor het verkeer.

Tijdens het weekend wordt hinder verwacht op zaterdag- en zondagochtend van 8.00 tot 10.30 uur op de N306 (Harderbosweg/Harderdijk/Spijkweg) tussen de N302 Ganzenweg (turborotonde Harderhaven) en de N309 Flevoweg (brug bij Elburg).2e Pinksterdag
Op 2e Pinksterdag, maandag 5 juni 2017, wordt de grootste hinder voor het verkeer verwacht. De verkeerstroom van vertrekkende bezoekers van het evenement in combinatie met vetrekkende bezoekers van Walibi Holland en de recreatieve voorzieningen in de regio, zorgt ervoor dat veel verkeer op hetzelfde moment het gebied wil verlaten. Om het vetrekkende verkeer in goede banen te leiden worden verkeersmaatregelen genomen:
  • Doorgaand verkeer tussen Harderwijk en Elburg/Kampen en vice versa wordt geadviseerd de route langs Walibi Holland en het evenemententerrein te mijden. Omrijden kan via de N305 (Gooiseweg). Deze omleidingsroute staat met gele borden en tekstkarren langs de weg aangegeven.
  • De Harderdijk (N306) is vanaf het kruispunt met de Karekietweg in de richting van de N302 Ganzenweg (turborotonde Haderhaven) van 13:00 tot 18:30 uur dicht. De turborotonde ter hoogte van Harderhaven is niet berekend op de grote hoeveelheden verkeer die bij de uitstroom van het evenement ontstaan. Daarom is de keuze gemaakt om het verkeer via de Karekietweg naar de Gooise- en Ganzenweg te leiden.
  • De Bremerbergweg tussen het kruispunt met de Alikruikweg/Mosselweg en de rotonde met de Spijkweg is van 14:00 tot 18:30 uur in beide richtingen dicht om te voorkomen dat verkeer vanuit Harderwijk naar Biddinghuizen en vice versa, de uitgaande stroom vanaf het evenemententerrein doorsnijdt. Een omleiding voor het verkeer naar Biddinghuizen staat bij Harderhaven al aangegeven, waardoor de extra reistijd en –afstand beperkt blijft
  • De Spijkweg tussen de Bijsselseweg en de Enkweg is van 14.00 tot 18:30 uur dicht voor doorgaand verkeer.

Bestemmingsverkeer
Verkeer met een bestemming in de afgesloten wegvakken heeft altijd doorgang. Datzelfde geldt ook voor hulpdiensten en openbaar vervoer. De afsluitingen worden beheerd door verkeersregelaars, die bestemmingsverkeer ondersteunen in het bereiken van de bestemming. De afsluitingstijden zijn indicatief (maar met grote zorg vastgesteld) en kunnen daarom in de praktijk afwijken, om zodoende de hinder tot een minimum te beperken.

Bron: Provincie Flevoland


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat