Home

Dagelijks 200 zwembaden water de polder in

Biddinghuizen - 21 juni 2017.  Het Waterschap Zuiderzeeland laat al een paar dagen ruim een half miljoen kuub water de polder instromen. Dat zijn zo'n 200 volle zwembaden. Om 22:00 uur 's avonds worden de deuren van de Zuidersluis in Almere voor een korte periode helemaal open gezet.

Het Waterschap doet dit op verzoek van Rijkswaterstaat. Door de droogte en hitte van de laatste tijd zakt het peil in het Veluwemeer elke dag met minstens een centimeter. En de recreatievaart zit niet op een ondiep Veluwemeer te wachten.

Veluwemeer ingepompt
Het water stroomt van Zuidersluis in Almere via de vaart naar gemaal Lovink bij Biddinghuizen. Daar wordt het het Veluwemeer ingepompt. Omdat het Waterschap het water de polder inlaat, stijgt het peil tijdelijk. Met name in de Noorderplassen is het hoogteverschil goed waar te nemen.

Overigens zal de droogte Flevoland niet zo snel treffen omdat het maaiveld onder NAP ligt. Het water om Flevoland heen drukt voldoende (kwel)water omhoog om de polder nat te houden. Ook op andere plekken in Nederland nemen waterschappen maatregelen om het waterpeil op niveau te houden. Vooral in Noord-Brabant en Limburg veroorzaakt de droogte problemen.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat