Home

GroenTechniek Holland introduceert Pop-Up stadspark

GroenTechniek Holland introduceert Pop-Up stadspark Biddinghuizen - 31 juli 2017.  Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 september wordt op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen de tweejaarlijkse vakbeurs GroenTechniek Holland (GTH) gehouden. Nieuw tijdens de editie 2017 is het pop up stadspark; daarbij kan een gemeente voor een oud industrieterrein, afgebroken fabriek of braakliggend terrein een consortium van vier disciplines inhuren die het gebied in no time transformeren tot een stadspark voor de korte en middellange termijn.

Op vakbeurs GTH tonen de betrokken deelnemers Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen, Van Berkel Groep en Van Vliet Kastanjehout hoe een compleet stadspark van zo'n 3.000 m2 snel en eenvoudig te realiseren is. "Groenprofessionals zien op GTH welke keuzes door de leveranciers gemaakt zijn voor de flora, materialen en technieken en alle aspecten van de aanleg, afbraak en het onderhoud waaronder duurzaamheid, machines en gereedschap, afzettingen, outdoor meubilair, bodembedekkers, beplanting en bemesting", schrijft de organisatie in een persbericht.

Aanleg én onderhoud van het stadspark
Op GTH ziet de bezoeker twee stadia; aanleg en onderhoud. Bij onderhoud is duurzaamheid een belangrijke factor. Bij de aanleg is de keuze met name gebaseerd op beschikbaarheid en kosten van product, snelheid van het kunnen plaatsen en in hoeverre het voldoet aan een groene perceptie voor de gebruiker van het park. Dit geldt voor gras, bodembedekkers, bomen, struiken, verharding, inrichting, waterpartijen, verlichting en verticale begroeiing. Het 'pop up stadspark' is bij voorkeur energieneutraal wat betreft benodigde energie voor aanleg en onderhoud (wind- en zonne-energie). Bij onderhoud gaat het om (bij)zaaien, maaien, reinigen, snoeien, afvalbeheer, zagen en onkruidbestrijding, veelal door elektrische apparatuur en gereedschap en waar mogelijk aangestuurd door een autonoom managementsysteem.

Korting op toegangsprijs
De tweejaarlijkse vakbeurs GroenTechniek Holland is van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 september in Biddinghuizen en dagelijks open van 10 tot 17 uur. Alle deelnemers en merken zijn te vinden op www.groentechniekholland.nl, waar bezoekers ook online een entreekaart kunnen kopen met een korting van € 2,- op de entreeprijs van € 19,50. Daarmee krijgt de bezoeker entree tot de beurs, hij/zij kan parkeren op het nabij gelegen parkeerterrein, ontvangt de GTH-beursmagazine en een welkomstdrankje.

Redactie BHZNet.nl


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat