Home

Actuele informatie over zwemmen in buitenwater

Biddinghuizen - 13 juni 2002.  Bij mooi weer trekt het buitenwater jaarlijks vele duizenden bezoekers en zwemmers. De provincie Flevoland geeft net als de andere provincies, in een folder aan waar in Flevoland mensen veilig in buitenwater kunnen zwemmen.

Actuele informatie is beschikbaar via internet of via de zwemwatertelefoon.

Alle provincies in Nederland houden de waterkwaliteit en de veiligheid bij het zwemmen in open water scherp in de gaten. Regelmatig is er onderzoek naar de hygiëne en veiligheid voor zwemmers. Tijdens het zwemseizoen wordt bij de officiële aangewezen zwemplaatsen de waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd. Provincies doen dat in samenwerking met de waterkwaliteitbeheerders (waterschappen) die verantwoordelijk zijn voor de waterkwaliteit. Deze waterkwaliteitscontrole is een momentopname. Weersinvloeden en andere factoren kunnen de waterkwaliteit namelijk nadelig beïnvloeden. Bijvoorbeeld de cyanobacteriën, ook wel blauwwier of blauwalg genoemd en grote aantallen watervogels. Deze factoren zijn echter niet of nauwelijks vooraf in te schatten.

Eventuele problemen met de waterkwaliteit of de veiligheid worden via de media (kranten, zwemwatertelefoon, radio, internet en teletekst) bekend gemaakt. De provincies hebben gezamenlijk een draaiboek om de belangrijke informatie in de publiciteit te brengen. In de eerste plaats wordt op het moment van constatering het bericht op teletekst van de publieke omroep geplaatst (teletekst pagina 725). Alle provincies beschikken daarnaast ook over een internetsite waar onder het kopje zwemwater de laatste nieuwtjes te vinden zijn over het zwemwater. Ook zwemverboden en waarschuwingen worden op deze wijze onder de aandacht van het publiek gebracht.

Een centrale ingang tot informatie over alle zwemgelegenheden in Nederland is de site www.waterland.net De kaart met locaties en voorzieningen en de actuele informatie voor Flevoland is ook te vinden onder: www.flevoland.nl onder “zwemwater”. Verder is actuele informatie beschikbaar via de zwemwatertelefoon 0320-265700. De zwemwaterfolders zijn verkrijgbaar bij de VVV- en ANWB-kantoren, de openbare bibliotheken, de GGD’s, de recreatiebedrijven en de gemeente- en provinciehuizen.

Bron: Provincie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat