Home

Start onderzoek naar snel internet in buitengebied

Start onderzoek naar snel internet in buitengebied Biddinghuizen - 13 oktober 2017.  Provincie Flevoland start met een onderzoek naar snel internet. Met een online enquête worden de ervaringen, verwachtingen, gebruik en wensen van bewoners en ondernemers in het buitengebied van oostelijk en zuidelijk Flevoland in kaart gebracht.

Snel internet in de buitengebieden staat al langer op de agenda van ondernemers, bewoners, gemeente en provincie. In de gemeente Dronten werden hiertoe al stappen gezet met een mast van Greenet

De onderzoeksperiode is van 16 oktober 2017 tot en met 29 oktober 2017. De online enquête is beschikbaar via https://dialogiconderzoek.nl/flevoland

Onderzoek
Onderzoeksbureau Dialogic voert het onderzoek voor provincie Flevoland uit. In de enquête worden bewoners en ondernemers in het betreffende buitengebied gevraagd om informatie te geven over het huidige internetaanbod, of deze voldoet aan de verwachtingen, hoe de beschikbare verbindingen gebruikt worden en welke wensen er zijn voor de toekomst.

Planning
Dialogic zal de ontvangen informatie verwerken in een rapport. Dit rapport wordt eind 2017 verwacht. Daarna worden de vervolgstappen bepaald.

Snel internet
"Snel internet past bij het wonen en werken in deze tijd, dat geldt ook voor de buitengebieden", schrijft de provincie Flevoland in een persbericht. "Het is belangrijk dat iedereen in Flevoland toegang kan krijgen tot snel internet. In de dorpen en steden is deze verbinding vaak al beschikbaar maar in het buitengebied van oostelijk en zuidelijk Flevoland is dit nog niet overal het geval".

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat