Home

Plan: Parkeerplaats bij Walibi vol zonnepanelen

Plan: Parkeerplaats bij Walibi vol zonnepanelen Biddinghuizen - 19 oktober 2017.  De parkeerplaats tegenover Walibi Holland in Biddinghuizen wordt overkapt met zonnepanelen. Dit is althans het voornemen van het bedrijf Solarfields en de Stichting Net. De gemeente Dronten die eigenaar is van de grond staat achter het plan.

De zonne-energie is bedoeld om grootschalige evenementen die op het naastgelegen terrein worden gehouden van stroom te voorzien. Nu wordt bij Lowlands, Defqon.1 en Pinksterconferentie Opwekking bijna alle energie door fossiele brandstoffen geleverd. Door carports te bouwen op het parkeerterrein en de daken daarvan te bedekken met zonnepanelen zijn er bijna geen benzine- en dieselaggregaten meer nodig. Een overschot aan energie zou aan het net teruggegeven kunnen worden.

Uitzoeken
Het gaat om een parkeerplaats van 40 hectare, wat gelijk staat aan zo'n 80 voetbalvelden. De zonnepanelen zouden in totaal 33 megawatt aan energie kunnen opwekken. Volgens de initiatiefnemers is dit een project dat qua grootte en opzet uniek in Nederland. "Het dubbel gebruiken van dezelfde grond is handig in een klein land als Nederland, maar dat brengt wel allerlei extra eisen op onder meer het gebied van veiligheid met zich mee. Omdat daar nog maar heel weinig ervaring mee is, moet er nog veel worden uitgezocht voordat dit plan ook echt door kan gaan", aldus Niek Tamminga van Solarfields.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat