Home

Langste kunstijsbaan van de wereld viert 10-jarig bestaan

Langste kunstijsbaan van de wereld viert 10-jarig bestaan Biddinghuizen - 1 december 2017.  De langste kunstijsbaan van de wereld, Flevonice in Biddinghuizen, bestaat in december 10 jaar. Vrijdagmiddag 1 december mag Ton van Amerongen (wethouder gemeente Dronten) samen met Maarten van der Ven (directeur Flevonice) de pre- opening van het winterseizoen verzorgen. Vanaf zaterdag 2 december is de ijsbaan geopend voor het publiek.

Er worden in december en januari verschillende sportieve activiteiten op het ijs georganiseerd.

Opening winterseizoen
Flevonice opent zaterdag 2 december weer haar 3 kilometer lange ijsbaan. De baan is tot en met zondag 4 maart 2018 dagelijks toegankelijk van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 19.00 uur. Aan de jeugdige schaatstalenten is ook gedacht, voor hen is er het IceFunpark4kids met een grote speeltuin met een krabbelijsbaan (400m²), grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines. Daarnaast worden er schaatslessen gegeven om de schaatstechniek aan te leren of te verbeteren.

"Meer dan schaatsen alleen"
Naast schaatstoertochten, wordt onder auspiciën van de NTB (Nederlandse Triathlonbond) op zondag 14 januari een wintertriathlon georganiseerd op het terrein van Flevonice. "Nog nooit eerder was er een wintertriathlon met een schaatsparcours op kunstijs door het landschap van Flevoland", schrijft Flevonice in een persbericht. "En met de loop- en ATB-route samen, wordt deze wedstrijd een prachtige ervaring voor iedere deelnemer". Er is een afstand voor ieder niveau. Ook voor kids, teams en G-sporters.

Extreme sportievelingen kunnen ook op 6 januari hun hart ophalen tijdens 'Ice Survived'. De eerste obstacle run van het jaar die, gezien het seizoen, extra zwaar en koud is.

Over Flevonice
Flevonice werd op 15 december 2007, na bijna een jaar bouwen, in gebruik genomen door de ambassadeurs van het eerste uur Rintje Ritsma en Jan-Maarten Heideman. Inmiddels is de baan populair bij vele schaatsers uit heel Nederland. Vaste bezoekers roemen de locatie om de combinatie van buiten schaatsen op een lange baan van echt ijs. Flevonice faciliteert de sportieve recreanten, het bedrijfsleven alsmede serieuze porters in de zomer en winter met een breed activiteitenaanbod, evenemententerrein en horeca faciliteiten.

De pre-opening vanmiddag is alleen voor genodigden. De opening voor publiek is morgen om 9.00 uur. Kijk voor meer informatie op http://www.flevonice.nl.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat