Home

Dronten wil stranden verkopen of terug aan de natuur geven

Dronten wil stranden verkopen of terug aan de natuur geven Biddinghuizen - 27 december 2017.  De gemeente Dronten wil een deel van zijn stranden aan de Randmeren verkopen of teruggeven aan de natuur. "De huidige kwaliteit, beheerbaarheid en betaalbaarheid van de stranden gaat achteruit. De stranden zijn niet meer up-to-date; er is veel van hetzelfde", schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Zes stranden afstoten
Het gaat onder meer om gedeeltes van het Abbertstrand, Ellerstrand, Boschbergstrand en het Harderstrand. Voor een aantal van deze plekken is al interesse van ondernemers zoals de eigenaar van strandpaviljoen At Sea en de Molecatengroep die eigenaar is van het vakantiepark Flevostrand in Biddinghuizen.

Vandalisme
De gemeente Dronten ziet dat niet alle stranden in de gemeente druk bezocht worden en dat het beheer en bestrijden van vandalisme te veel geld kosten. Minder kilometers openbaar strand volstaat volgens het gemeentebestuur.

Beheerders mogen zelf bepalen of er parkeergeld wordt gevraagd. Parkeermeters worden nu regelmatig vernield en nieuwe kosten 10.000 euro per stuk. Betaald parkeren vinden de meeste beheerders niet gastvrij en de kosten zijn te hoog voor de kwaliteit van het strand, aldus de gemeente.

Eigen karakter
De gemeente wil dat alle openbare stranden die in beheer van de gemeente blijven meer variatie krijgen en heeft bedacht dat ze een eigen 'karakter' moeten krijgen. Zo moet er op sommige stranden goed gerecreëerd kunnen worden en anderen plekken moeten zich juist richten op watersporters.

Op 11 januari praat de gemeenteraad verder over het voorstel van burgemeester en wethouders.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat