Home

Recordaantal bezoekers Opwekking

Recordaantal bezoekers Opwekking Biddinghuizen - 22 mei 2018.  De 48e editie van Opwekking (18-21 mei) trok over het gehele weekend een bezoekersaantal van 75.000 mensen. Dat is 10.000 meer dan in 2017. De zondag, met de sing-in, trok 53.000 mensen. De conferentie had als thema ONE WAY, leven met Jezus door de kracht van de Heilige Geest. De conferentie werd gehouden op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen.

Dit jaar trok Opwekking een recordaantal bezoekers. Over het gehele weekend waren 75.000 mensen aanwezig. Zij woonden programma's bij op het hoofdterrein, het jongerenterrein, de Teenzone en het Kinderplein.

Ruben Flach, directeur Opwekking: "We zijn dankbaar voor zoveel mensen van alle leeftijden en uit alle kerkelijke stromingen die tijdens dit weekend op dit terrein aanwezig waren. Voor ontmoeting, eenheid en onderlinge verbondenheid met zoveel christenen samen, een beetje het festival-gevoel. maar vooral voor het verdiepen of opfrissen van de relatie met God onze Vader, het volgen van Jezus en voor het eerst of opnieuw bekrachtigd te worden door de Heilige Geest en samen het Pinksterfeest te vieren. We horen zoveel mooie verhalen en er zijn veel mensen die een keuze hebben gemaakt om Jezus de Koning van hun leven te laten zijn."

Bezoekers uit alle kerkelijke stromingen
"Opwekking is allereerst een plek om samen het Pinksterfeest te vieren, het moment waarop God zijn Geest uitstort op de mensen op deze aarde. Een Geest die leidt, bemoedigt, troost, wijsheid en inzicht geeft. We zien een groeiend verlangen bij vele mensen, ook in traditionele kerken, om in en vanuit deze kracht te leven. Dit aangewakkerde verlangen binnen de breedte van de kerk zien we als grote zegen van God. We zien het als een bevestiging om ons werk te doen. Opwekking is dan ook geen kerk, maar vooral een feest dat christenen vanuit alle lagen van de samenleving en kerkelijke stromingen samenbrengt."

Sing-in
Op de zondagmiddag stond dit jaar ook weer de sing-in geprogrammeerd. Dit jaar werd deze geleid door aanbiddingsleiders Reni en Elisa. De sing-in trok een bezoekersaantal van 53000 mensen. Het sing-in terrein was vol, waardoor uitgeweken werd naar het hoofdterrein waar mensen de sing-in op schermen konden volgen. Ondanks de drukte hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Opwekking CD42
Ieder jaar verschijnt met Pinksteren een nieuwe aanvulling op de bundel Opwekkingsliederen. CD42 bevat twaalf nieuwe liederen, die tijdens het Zangfestijn, het opnameweekend in maart, live zijn opgenomen. Van die opnamen is ook een muziek-dvd verschenen, die als bonus bij de cd wordt geleverd. Tijdens de samenkomsten en sing-in op zondagmiddag zijn de nieuwe liederen volop gezongen en goed ontvangen bij de bezoekers. De nieuwste cd is vanaf dit weekend te koop via de webwinkel van Stichting Opwekking en de (christelijke) boekhandel.

Collecte-opbrengsten
De Pinksterconferentie is gratis toegankelijk. De kampeerders betalen alleen voor hun kampeerplek en de bijbehorende faciliteiten. Een groot deel van de kosten wordt gedekt door de collectes; dit jaar was het collectedoel 700.000 euro. Ruben Flach: "Dat is elk jaar weer een stap in geloof. Als bestuur en directie realiseren we ons dat we ook hierin volledig afhankelijk zijn van Gods zegen. En tegelijkertijd vertrouwen we helemaal op zijn voorziening." Het doelbedrag werd op 15.000 euro na bereikt, maar Opwekking is vol vertrouwen dat het resterende bedrag nog binnen zal komen.

De collecte van de maandagochtend komt altijd volledig ten goede aan de geselecteerde zendingsdoeleinden.

One Way - Programma's voor alle leeftijden
Naast de programma's voor volwassenen was er ook een gevarieerd programma-aanbod rondom het conferentie-thema voor andere bezoekers. De thema's op het jongerenterrein en de Teenzone zijn van het hoofdthema afgeleid. Bij het jongerenprogramma draaide het om het thema: 'ONE'. Wat vooral een hele korte geloofsbelijdenis is: we geloven in één God, in Vader, Zoon en Geest. Dat werd uitgewerkt door verschillende sprekers uit binnen- en buiteland. Waaronder spreker Rich Wilkerson jr en Christian Quartier. Tom Smith, aanbiddingsleider van Soul Survivor verzorgde daar het openingsconcert.

Bij de tieners stond alles in het teken van 'Awesome' en ook op het Kinderplein en in de Bijzondere Mensen Tent voor mensen met een verstandelijke beperking, ging het over die ene weg, Jezus.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat