Home

Eerste Airsoftmarkt van Flevoland

Eerste Airsoftmarkt van Flevoland Biddinghuizen - 27 mei 2018.  Liefhebbers van de nieuwe sport airsoft konden zondag hun hart ophalen bij Flevonice in Biddinghuizen. Daar werd de eerste Flevolandse airsoftmarkt gehouden.

Airsoft lijkt op paintball, maar is volgens de kenners veel realistischer. Bij dit schietspel lijken de 'wapens' net echt en de kogels zijn geen verfballen maar plastic balletjes. De wedstrijden duren veel langer dan bij paintball.

Vergunning voor een wapen
Op de markt waren alle benodigdheden voor airsoft te krijgen. Zo waren er diverse stands waar de speelwapens te koop werden aangeboden. Toch kan niet iedereen deze replica's zo maar aanschaffen. Airsoft-spelers moeten lid zijn van de landelijke vereniging en er is een vergunning nodig om een wapen te mogen aanschaffen. Aspirant-leden moeten een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen voordat zij lid kunnen worden.

Schieten op kaarten of elkaar
Airsoft bestaat sinds 2013.en is één van de snelst groeiende sporten. De landelijke bond NABV telt inmiddels zo'n 17.000 leden. De sport kent diverse spelvarianten. Zo kunnen de beoefenaars op kaarten schieten, waarbij elektronisch wordt geregistreerd welk doel is geraakt. Het is ook mogelijk tegen elkaar spelen op een afgesloten terrein. Dan schieten de spelers op elkaar.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat