Home

Verkeershinder vanwege Opwekking

Verkeershinder vanwege Opwekking Biddinghuizen - 6 juni 2019.  Van 7 tot en met 10 juni 2019 vindt de Opwekking plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland. Vanwege de grote groep bezoekers verwacht de provincie verkeershinder.

Waar
De N306 Harderbosweg en Spijkweg, tussen de N302 Ganzenweg (turborotonde Harderhaven) en de N309 Elburgerweg (brug bij Elburg).

Wanneer
In het Pinksterweekend. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni tussen 8.00 en 10.30 uur. Op 2e Pinksterdag, maandag 10 juni, wordt de grootste hinder voor het verkeer verwacht.

Hinder
Drukte en verkeershinder door evenementen op het evenemententerrein van Walibi, houd rekening met extra reistijd.

Reisinformatie
Op 2e Pinksterdag, maandag 10 juni, wordt de grootste hinder voor het verkeer verwacht. De verkeersstroom van vertrekkende bezoekers van het evenement in combinatie met vertrekkende bezoekers van Walibi en de recreatieve voorzieningen in de regio, zorgt ervoor dat veel verkeer op hetzelfde moment het gebied wil verlaten. Om het vertrekkende verkeer in goede banen te leiden worden verkeersmaatregelen genomen:
  • Doorgaand verkeer tussen Harderwijk en Elburg/Kampen en vice versa wordt geadviseerd de route langs Walibi en het evenemententerrein te mijden en om te rijden via de N305 (Gooiseweg). Deze omleidingsroute staat met gele borden en tekstkarren langs de weg aangegeven.
  • De Harderdijk (N306) is vanaf het kruispunt met de Karekietweg in de richting van de N302 Ganzenweg (turborotonde Harderhaven) van 13:00 tot 18:30 uur dicht. De turborotonde ter hoogte van Harderhaven is niet berekend op de grote hoeveelheden verkeer die bij de uitstroom van het evenement ontstaan. Daarom is de keuze gemaakt om het verkeer via de Karekietweg naar de Gooise- en Ganzenweg te leiden waar deze in een gecontroleerde verkeersstroom met verkeerslichten terecht komt.
  • De Bremerbergweg tussen het kruispunt met de Alikruikweg/Mosselweg en de rotonde met de Spijkweg is van 14:00 tot 18:30 uur in beide richtingen dicht om te voorkomen dat verkeer vanuit Harderwijk naar Biddinghuizen en vice versa, de uitgaande stroom vanaf het evenemententerrein doorsnijdt. Een omleiding voor het verkeer naar Biddinghuizen staat bij Harderhaven al aangegeven, waardoor de extra reistijd en –afstand beperkt blijft.
  • De Spijkweg tussen de Bijsselseweg en de Enkweg is van 14.00 tot 18:30 uur dicht voor doorgaand verkeer.


Bestemmingsverkeer
Verkeer met een bestemming in de afgesloten wegvakken heeft altijd doorgang, datzelfde geldt ook voor hulpdiensten en openbaar vervoer. Bij de afsluitingen worden verkeersregelaars ingezet, die bestemmingsverkeer helpen in het bereiken van de bestemming.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl.

Provincie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat