Home

Innovatieprijs uitgereikt op eerste beursdag van GroenTechniek Holland

Innovatieprijs uitgereikt op eerste beursdag van GroenTechniek Holland Biddinghuizen - 11 september 2019.  De Michelin X Tweel Turf radiaalband zonder lucht die te zien is op de stand van de John Deere dealers Kraakman Perfors & GroeNoord wint het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen.

De jury: "Deze radiaalband zonder lucht is immuun voor scherpe objecten, glijdt makkelijk over obstakels en gaat drie keer langer mee, met als voordelen geen lekke banden, geen ongelijke bandenspanning en betere opvang van schokken. Deze band is voor het eerst leverbaar in Nederland en een innovatie met veel impact."

Op een gedeelde tweede plaats eindigden RAMM BV met de Rootwave Pro en New Holland met de Xpower, twee verschillende chemievrije methoden van elektrische bestrijding van wortelonkruiden en invasieve exoten. De Rootwave Pro van RAMM bestrijdt individueel en selectief met hoogspanning, doordat de elektrische stroom door natuurlijke weerstand in de plant wordt omgezet in warmte, waardoor de plant van binnenuit gaat koken zonder dat omringende planten hinder ondervinden; de Xpower van New Holland bestrijdt onkruid tot in de wortel over een breedte tot 3 meter.

De derde prijs is voor Hermans Company BVBA met de Farmtrac 20E volledig elektrische compact tractor, de eerste productierijpe en volledig elektrische compact tractor die niet onderdoet voor tractoren met brandstofmotor, eenvoudig oplaadbaar (via standaard stopcontact) is en goedkoop in onderhoud.

Ruim 170 fabrikanten, importeurs en dealers lanceren op dit evenement voor groenprofessionals hun primeurs. De vakjury beoordeelde welke van alle ingezonden innovaties het meest vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector en koos de winnaars uit elf genomineerden.

"De innovaties zijn heel divers van aard en om uiteenlopende redenen interessant voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Opvallend veel inzendingen zijn innovaties op gebied van elektrische aandrijving en duurzame oplossingen. De innovaties tonen aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is", aldus de vakjuryleden Gert Vreemann (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

www.groentechniekholland.nl
Op GroenTechniek Holland zijn alle marktleiders groots van de partij met exposities van ruim 450 toonaangevende merken én demonstraties. Het vakevenement GTH is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen. Kijk voor alle merken, ingezonden innovaties en entreekaarten op http://www.groentechniekholland.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat