Home

Tweede veerpont tussen Nunspeet en Biddinghuizen

Tweede veerpont tussen Nunspeet en Biddinghuizen Biddinghuizen - 22 november 2019.  Er komt een tweede fietspont over het Veluwemeer tussen Nunspeet en Biddinghuizen. Dat is vandaag bekend geworden. Het college van de gemeente Nunspeet ging akkoord met een bijdrage van €30.000,-, meldt RTV Nunspeet, nu duidelijk is dat er sluitende dekking is gevonden voor het tweede veerpont.

Inmiddels heeft de exploitant de subsidieaanvraag ingediend. Er is dekking voor het totale bedrag voor de aanschaf van de tweede veerpont via bijdragen van de provincie Flevoland, de Gemeente Dronten (€ 10.000,–), Gastvrije Randmeren en dus de Gemeente Nunspeet. Aan Aqua Centrum Bremerbergse Hoek een subsidie van maximaal € 30.000,– beschikbaar gesteld. Tevens wordt een bedrag van maximaal € 2.500,– beschikbaar gesteld voor bebording en bewegwijzering aan de kant van Nunspeet.

Door de inzet van de tweede fietspont, wordt de capaciteit verdubbeld van 12 naar 24 passagiers. Ook is het de bedoeling om het vaarseizoen met twee maanden uit te breiden. De huidige fietspont is in 2004 in de vaart gebracht. In 2019 zijn er 12.000 mensen aan boord geweest, meldt Marc van Gaalen van Aquacentrum Bremerbergse Hoek in dagblad De Stentor.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat