Home

AgroTechniek Holland 2020 uitgesteld

AgroTechniek Holland 2020 uitgesteld Biddinghuizen - 23 april 2020.  Branchevereniging Fedecom heeft – als gevolg van de coronamaatregelen van het kabinet - besloten de vakbeurs AgroTechniek Holland 2020 uit te stellen. De zesde editie van de tweejaarlijkse beurs zou plaatsvinden van 9 tot en met 12 september op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen.

Voor Fedecom is de veiligheid van bezoekers, exposerende leden, toeleveranciers en eigen teamleden het grootste goed, welke coronamaatregelen dan ook nog van kracht zijn in september. Een nieuwe datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

Groepen mensen
De overheidsmaatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de kwetsbare groepen te beschermen, houden o.a. in dat er tot 1 september aanstaande geen evenementen met grote groepen mensen mogen plaatsvinden. De veiligheid en gezondheid van mensen staat voorop en Fedecom wenst tegelijkertijd het bedrijfseconomisch belang van de leden en klanten zo goed mogelijk te dienen. Fedecom-directeur Gerard Heerink: "Daarom hebben we besloten onze vakbeurs AgroTechniek Holland 2020 in september uit te stellen. Wij kunnen als organisatie niet inschatten of en welke coronamaatregelen tijdens de geplande beursperiode van kracht zijn".

Overleg
"Het lastige besluit tot uitstel hebben wij genomen in nauw overleg met de vertegenwoordigers van de leden van Fedecom. ATH is, net zoals GroenTechniek Holland (GTH), in de afgelopen jaren een vaste waarde geworden op de (inter)nationale beurzenagenda. We zijn als Fedecom trots op deze beurs, die zich mag verheugen in een grote waardering van zowel bezoekers als standhouders. Daarom spreken we ook over uitstel en niet over afstel van de beurs. Ingeschreven exposanten ontvangen hun betalingen terug, maar kunnen deze ook in depot laten staan voor de uitgestelde editie."

Op de hoogte gebracht
Beursmanager Willem Bierema van Fedecom Fairs: "De ruim 130 ingeschreven deelnemers van AgroTechniek Holland zijn op de hoogte gebracht van de verschuiving. Wellicht had de beurs op een veilige manier doorgang kunnen vinden, dankzij de grootschaligheid van het beursterrein en het outdoor beursconcept, in combinatie met maatregelen om anderhalve meter afstand te bewaren zoals bredere gangpaden met eenrichtingsverkeer, ruimer opgezette stands, transparante schermen op de stands, etc. Maar dat vinden we als organisatie afbreuk doen aan het volwaardige beursconcept zoals exposanten en bezoekers dat in het verleden ervaren hebben. Bovendien is niet duidelijk welke coronamaatregelen in september gelden. Momenteel onderzoeken we op welk ander tijdstip deze ATH-editie het beste kan plaatsvinden, we hopen dat zo snel mogelijk bekend te kunnen maken. "

Redactie BHZNet.nl / AgroTechniek Holland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat