Home

Tourrit voor flevokids

Biddinghuizen - 10 september 2002.  Honderdvijftig Flevolandse kinderen, lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapt of kinderen in een ontwrichte thuissituatie, krijgen op zaterdag 21 september weer de dag van hun leven.

Zij rijden dan in terreinwagens door het recreatiegebied Ellerstrand. Ruw terrein wordt hierbij niet geschuwd: waterbakken, kuilen, heuvels en vooral veel modder. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er voor de kinderen een grandioze dag van te maken.

4x4
Op zaterdag 21 september 2002 verzamelen ongeveer 130 4x4 auto’s en 140 Flevokids zich op het evenemententerrein aan De Dreef/Deel in Biddinghuizen. Om 09:45 uur wordt het startschot gegeven. Dan begint de tourrit van ongeveer 62 kilometer. Het lint van 4x4-wagens heeft een rijdende lengte van 5 kilometer en een passeertijd van 20 minuten.
Ook zal ballonenclown Hoppy uit Biddinghuizen weer aanwezig zijn om onderweg iedereen te vermaken.

Motor- en politiebegeleiding
De stoet wordt begeleid door 10 motorrijders van Politie Flevoland een aantal politiewagens (ook 4x4) en 30 motorrijders van de Motor Tour Club Flevoland. Heel veel sponsors leveren op andere manieren hun bijdrage.

Route (tijden zijn streeftijden)
Dreef (start 09:45 uur) / parksingel / Sportlaan / Cultuursingel / De Voor / Plein / Baan / Swifterweg (10.00 uur) / ( gemeente Swifterbant)Bisonweg (10.15 uur) / Kamperfoelielaan / De Lange Streek / Noordsingel / De Poort (10.25 uur) / Dronterringweg / (gemeente Dronten) Rivierendreef (10:35 uur) / Andriesgulden / Arnoldusgulden / Beiersgulden / Dukaat / Muntmeesterdreef / Guldenpenningdreef / De West (10.45 uur) / De Landmaten / De Zuid / Lancasterdreef (10.55 uur) / Ponglestraat / Langstraat / Fazantendreef / De Oost / De Rede (11.00 uur)/ Schans / De Helling / De Noord / Dronterringweg (11.05 uur) / Richting Kampen / Reveweg (11.20 uur) / Bosroute De Abbert / Stobbenweg / Elburgerweg (11.35 uur) / Spijkweg / Bijsselseweg / Bremerbergdijk / Ellerstrand (11.50 uur) .

Terreinrijden
Om 12:00 uur zijn de 4x4’s weer terug op het Ellerstrand waar een pracht van een 4x4-terrein met waterbakken is aangelegd. Volksvermaker Dick Camu en een paar “beren” luisteren het geheel nog verder op. De toegang is gratis en de organisatie hoopt dat veel publiek op het strand komt kijken naar dit spektakel.

Toejuichen
De Polderrit Flevokids wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de Stichting Internationaal Kindervakantieland Almere in samenwerking met Politie Flevoland. Omdat in de vorige jaren bleek dat de kinderen veel plezier beleefden aan de toeschouwers langs de kant van de weg en op het 4x4 terrein, hoopt de organisatie dat ook dit jaar de inwoners van zuidelijk Flevoland de moeite willen nemen om de kinderen toe te juichen.

Voor informatie of interviews: Donna van Vlaanderen, tel: 036 – 538 39 78 of 06 - 480 40 254.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat