Home

Strafzaak tegen Walibi Holland vanwege kart-ongeluk

Strafzaak tegen Walibi Holland vanwege kart-ongeluk Biddinghuizen - 27 januari 2021.  Pretpark Walibi Holland uit Biddinghuizen staat vandaag voor de rechtbank in Amsterdam in verband met een ernstig ongeluk op de kartbaan van het attractiepark. Dat gebeurde in 2018.

Bij het ongeval in Biddinghuizen raakte een 13-jarig meisje ernstig gewond. Haar haren kwamen vast te zitten in de kart. Ze remde plotseling, waardoor een andere kart bovenop haar knalde. Daardoor zou de huid van haar schedel zijn getrokken. Het dragen van een helm en beschermende kleding was geen verplichting op de baan in Walibi. Wel werd bezoekers met lang haar verzocht om een knot te dragen. Volgens ooggetuigen zou het haar van het slachtoffer vlak na de start zijn losgeraakt. De kartbaan is sindsdien dicht.

"De exploitant wordt verweten dat niet alles is gedaan om te voorkomen dat het ongeval met letsel kon gebeuren.", zei het OM eerder over de zaak. De rechtszaak is woensdagmiddag 13.30 uur in de rechtbank in Amsterdam.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat