Home

Flevohof-bruggetje maakt Ens een stuk veiliger

Flevohof-bruggetje maakt Ens een stuk veiliger Biddinghuizen - 3 februari 2021.  Een witte voetgangersbrug uit de voormalige Flevohof in Biddinghuizen maakt Ens sinds afgelopen weekend een stuk veiliger. Door de komst van het bruggetje kunnen dorpsbewoners nu veilig naar de nieuwbouwwijken lopen. Wandelaars moesten voorheen de Drietorensweg oversteken en daardoor ontstonden geregeld voor onveilige situaties.

Het idee voor de brug komt van Matthijs Jansen. Hij vond dat er iets moest gebeuren aan de onveilige situaties op de Drietorensweg. "Het is een doorgaande weg. Er rijden auto's, landbouwverkeer, alles. Als je daar samen met je vrouw/man en kinderwagen rondloopt en er komt wat langs, dan denk je wel eens: dat voelt niet helemaal veilig." Jansen deelde zijn idee bij Dorpsbelang Ens. Dat vroeg in het dorp of meer inwoners behoefte hadden aan een brug. Dat bleek het geval, waarna een groep Ensenaren het idee ging uitwerken.

Voorwaarde
Rijkswaterstaat en de gemeente Noordoostpolder gingen akkoord met het plan, onder één voorwaarde: Ens moest zelf voor een brug zorgen. Dorpsbelang kreeg vorig jaar het Flevohof-bruggetje voor een symbolisch bedrag van 100 euro aangeboden door een agrariër uit Biddinghuizen.

Aanwinst
Het hout en het brugdek moesten wel worden vervangen. De gemeente betaalde de verf en de opknapbeurt, ondernemers hebben de brug kosteloos op de goede plek gezet. "En zo hebben we met z'n allen de schouders eronder gezet en is het geregeld", zegt een blije dorpsvoorzitter Naila Tigchelaar. "Het is echt een aanwinst voor het dorp." Zij verwacht dat de overgang niet alleen een oversteek wordt. "Het zal vast ook nog wel gebruikt worden voor fotoreportages. En het is een schitterende locatie natuurlijk."

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat