Home

8 en 10 jaar geëist

Biddinghuizen - 23 oktober 2002.  Justitie heeft dinsdag 8 jaar cel geëst tegen een minderjarige verdachte, die samen met 2 anderen terecht staat voor de geweldadige taxiroof in Biddinghuizen, in mei dit jaar bij Six Flags.

De advocaat van de minderjarige verdachte vindt de eis van het openbaar ministerie hoog. Hij meent dat zijn minderjarige cliënt wordt behandeld als volwassene.

De minderjarige verdachte moet eerst psychiatrisch worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Over 3 maanden wordt zijn zaak voortgezet. Naast de celstraf moet hij samen met de twee andere verdachten € 7.320 schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, dat de zaak volgde vanaf de publieke tribune.

Eerder dinsdag eiste de officier van justitie 10 jaar cel tegen een 33-jarige verdachte uit de voormalige Sovjet-Unie. Hij zei dat hij de overval pleegde omdat hij als asielzoeker zonder geld zat en geen dak boven zijn hoofd had. De officier van justitie schoof dit argument van tafel omdat de man de maand voor de overval in huis verbleef bij een gezin in Lemele.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat