Home

Bouw bungalows begint snel

Biddinghuizen - 25 februari 2003.  Het nieuwe recreatiepark aan het Veluwemeer, naast camping Flevostrand, richt zich vooral op de consument met een dikke portemonnee. Economische dip of niet. De bouw begint waarschijnlijk dit jaar nog.

In de loop van volgend jaar moet het recreatiepark dan worden geopend. Er komen 250 luxe koopbungalows te staan, waarvan er vijftig permanent mogen worden bewoond. Zowel de bewoners als de tijdelijke gasten mogen gebruik maken van de voorzieningen op het naastgelegen Flevostrand.

Overgenomen
Het was de toenmalige eigenaar van deze camping die pakweg tien jaar geleden de eerste plannen voor een recreatiepark ontvouwde. Later heeft Elementa bv, een dochteronderneming van Bramer projectontwikkeling (met een vestiging in Dronten) de boel overgenomen.

Bezwaren
Soepel verliepen de voorbereidingen allerminst, memoreert algemeen directeur Dirk Jan Verhoeven van Bramer. Nadat gemeente en provincie al akkoord waren, bleek het Rijk grote moeite te hebben met de permanente bewoning. Later kwam er uit de hoek van de natuurbescherming bezwaar tegen het verwijderen van groen op de plaats waar het park moet verrijzen. Het was Raad van State die uiteindelijk groen licht gaf.

Topsegment
Over de verkoopprijs wil Verhoeven zich nog niet uitlaten. Zeker is dat Bramer mikt op het topsegment van de markt. ‘Of daar genoeg behoefte aan is? Wij denken het wel. We hebben er marktonderzoek naar laten doen.‘ In het middensegment, woningen van 80.000 tot 150.000 euro, valt weinig meer te halen, aldus Verhoeven. ‘Dat zit redelijk vol.‘

Zoals gemeld, voldoet het bouwproject aan het bestemmingsplan Veluwemeer en omstreken.

Bron: Apeldoornse Courant

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat