Home

Recreatiezone bij Veluwemeer

Biddinghuizen - 22 mei 2001.  De gemeente Dronten gaat een onderzoek doen naar een recreatief bedrijventerrein in het gebied tussen de Bremerbergse Hoek en Riviera Park bij Biddinghuizen. Ondernemers zouden daar recreatiehallen neer kunnen zetten, waarbij zij zelf mogen beslissen over de invulling. Het terrein zou op of naast de bestaande recreatieterreinen moeten komen.

Speerpunt bij deze plannen is dat Six Flags Holland verder doorgroeit naar een grootschalige publiekstrekker. Daarnaast wil Dronten dat de intensieve dag- en verblijfsrecreatie in het gebied zich verder ontwikkelt.

Binnen de veluwemeerzone zou een complete vakantie met verblijf en dagtrips voorhanden moeten zijn, zoals een bezoekje aan de recreatiehallen. Volgens het beleidsplan gaat het bijvoorbeeld om karten, laser schieten en indoor paintball of survival.
De Veluwemeerzone moet zelfvoorzienend worden. Dat wil zeggen dat er naast de aanbieders van verblijfs- en dagrecreatie ook winkels en horecabedrijven aanwezig moeten zijn in dat gebied. Die voorzieningen kunnen dan ook dienen voor de inwoners van Biddinghuizen.

Bron: Drontens Nieuwsblad

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat