Home

Geen acht maar twee jaar cel

Biddinghuizen - 10 april 2003.  Eén van de drie overvallers die in mei 2002 de Zwolse taxichauffeur Fred Broekhart bijna vermoordden, hoorde deze week twee jaar celstraf tegen zich eisen in plaats van acht.

De 17-jarige Rus had met twee andere mannen Broekhart bij Six Flags in Biddinghuizen beroofd, zwaar mishandeld en voor dood achtergelaten in een sloot. De aanklager wilde de jongen eerst veroordeeld hebben als volwassene.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Onderzoek van het Pieter Baan Centrum toont aan dat de 17-jarige verminderd toerekeningsvatbaar is. Het belangrijkste is dat het centrum vindt dat de Rus als minderjarige gestraft moet worden. Daarom eiste het OM de maximumstraf voor minderjarigen van twee jaar.

Straf te hoog
De advocaat van de 17-jarige vindt de maximumstraf voor minderjarigen van twee jaar te hoog vanwege de verminderde toerekeningsvatbaarheid. Hij pleit voor andere maatregelen, zoals de plaatsing in een jeugdinrichting.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak waarbij de andere twee daders straffen kregen van 5 en 5,5 jaar cel.

Bron: Nieuws TV

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat