Home

Optreden circus Dambo geslaagd

Biddinghuizen - 27 april 2003.  Afgelopen donderdag was er op Six Flags een optreden van het kindercircus Dambo. De kinderen van het circus zijn in Nederland vanwege het circusproject Srebrenica.

De ontvangst bij Six Flags is hartelijk. Door een aparte ingang mogen de kinderen gratis naar binnen. Dat scheelt een lange rij. ‘Overal waar we deze week komen, gaan deuren voor ons open. We hoeven nergens voor te betalen’, lacht voorzitter Edu Hoek van Kindvriendelijk Goor. Ook Ajax, Artis en de Apenheul worden bezocht.

Groepjes
Eenmaal bij Six Flags binnen worden er snel groepjes gemaakt. Met de spectaculaire achtbaan Goliath in zicht, zijn de kinderen niet meer te houden. ‘Super.’ Een half uur wachttijd voor de mega-attractie wordt voor lief genomen.

Media-aandacht
Om twee uur ’s middags is in de circus-arena van Six Flags een optreden van Dambo gepland, Het wordt een voorstelling van tien minuten. Twee wat weifelende acts. Niettemin is er volop media-aandacht. Omroepen en kranten zien in het bezoek van het jeugdcircus uit Srebrenica een nieuwsonderwerp. Als er een tweede cameraploeg verschijnt, wordt een act gewillig overgedaan.

Geslaagde trip
De trip is geslaagd, vindt Marjon Reffeltrath. Want het was de bedoeling om de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. ‘Thuis in hebben ze bijna niets. Hier vergeten ze dat sombere bestaan even. Het zal een mooie herinnering blijven.’ Op zich is het circus niet zo bijzonder’, erkent Marjon Reffeltrath, ‘maar daar gaat het ook niet om. De kinderen hebben plezier en zijn trots op optredens. Daardoor hebben ze zelfvertrouwen gekregen.’

Bron: Twentsche Courant Tubantia

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat