Home

Politiecontrole bij randmeren

Biddinghuizen - 12 mei 2003.  Veilig watersporten? Veilig op het strand doorbrengen? Zwemmen in schoon water en over nette stranden lopen? Dat wil toch iedereen? Daarom controleren allerlei instanties, zoals politie en lokale overheidsinstanties, in de zomermaanden extra op en rond de randmeren. Want uiteindelijk wil iedereen lekker veilig op, in of rond het water zijn.

De zomer staat weer voor de deur. Veel watersporters, natuurliefhebbers en andere recreanten genieten van de Flevolandse wateren, stranden en omliggende natuurgebieden. Sommigen houden zich echter niet aan de regels. Daarom controleren politie en andere toezichthouders regelmatig op en rond het water tijdens de zomermaanden. Zo wordt extra gelet op milieu, verkeer, criminaliteit, de openbare (water)orde en alcoholgebruik. Denk aan zwerfvuil en olie in het water, aanvaringen, diefstal uit vaartuigen, illegaal vissen en kamperen, het niet in orde hebben van vaarbescheiden, het te snel varen of met teveel alcohol op varen en het zwemmen in de vaargeul. Op deze manier willen de verschillende instanties bijdragen aan de veiligheid van mensen op en rond het water.

Wie controleert
Veilig, milieuvriendelijk watertoerisme is een verantwoordelijkheid van iedereen, van inwoners, hun bezoekers, toeristen en van overheden, hulpverleners en andere organisaties. Sinds 1996 hebben allerlei toezichthoudende organisaties een convenant afgesloten. Dit betekent dat allerlei specialisten zich inzetten voor veilig watertoerisme. Allen stemmen vooraf de verschillende activiteiten af en helpen zo de Randmeren goed de zomer door. Het project wordt gecoördineerd door de politie Flevoland. De deelnemers zijn de politiekorpsen Flevoland, Gooi en Vechtstreek, Noord- en Oost-Gelderland en Utrecht en andere organisaties als Rijkswaterstaat directie Ijsselmeergebied, Provincie Flevoland, de Algemene Inspectie Dienst, Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Faunabeheer en de Hengelsport Federatie Oost Nederland.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat