Home

Six Flags populaire bestemming

Biddinghuizen - 31 mei 2003.  Schoolreizen zijn een lucratieve business voor onder meer touringcarbedrijven en attractie parken. Scholen geven alleen al aan binnenlandse reizen jaarlijks 75 miljoen uit.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme. De basisscholen nemen van de uitgaven ongeveer 45 miljoen voor hun rekening, de scholen voor voortgezet onderwijs 30 miljoen.

Basisonderwijs
Bijna alle scholen maken jaarlijks één of meer schoolreizen (96 procent). De favoriete bestemmingen in het basisonderwijs zijn Dolfinarium Harderwijk, de Waddeneilanden, Avonturenpark Hellendoorn, Duinrell, Blijdorp, Drievliet, De Efteling, Linnaeushof, Koningin Julianatoren en Land van Ooit.

Voortgezet onderwijs
De scholen voor voortgezet onderwijs gaan tijdens schoolreizen met een binnenlandse bestemming het liefst naar Amsterdam, de Waddeneilanden, De Efteling, Rotterdam, Duinrell, Six Flags, Diergaarde Blijdorp, Den Haag en Noorder Dierenpark Emmen. Ook educatieve bestemmingen als Archeon, Museon en Heilige Land Stichting scoren hoog.

Bron: BN/De Stem

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat