Home

Meer toezicht strand Veluwerandmeer

Biddinghuizen - 3 juli 2003.  Het is regelmatig raak op de stranden langs het Veluwemeer: groepen jongeren die overlast veroorzaken voor andere badgasten. Ze draaien harde muziek, laten rommel achter of gedragen zich agressief. Althans, aan de Drontense kant.

Het is misschien niet een dagelijks probleem, maar ernstig genoeg om maatregelen te nemen. De gemeente Dronten, de politie en de recreatiebedrijven Rivièra Recreatiecentrum, het Aquacentrum en het Flevostrand hebben de handen ineen geslagen door het sluiten van een overeenkomst. Doel: de rust laten terugkeren op de stranden langs de randmeren. Het middel: extra toezicht. In de maanden juli en augustus wordt er dagelijks gesurveilleerd. Zowel in deze maand als in september zijn er in de weekenden extra controles. De eerste resultaten zijn hoopgevend, zegt Ellen Franke, districtschef van de politie. ‘We hebben al een paar controles gehouden en tot dusver hebben zich geen incidenten voorgedaan. Maar het is nog te vroeg om te juichen.‘

Er lopen zowel toezichthouders rond als agenten. In het laatste geval gaat het om agenten in overuren, politiesurveillanten en leden van de vrijwillige politie. Het is een proef, zegt Franke. ‘Voor deze zomer is het gelukt om mensen vrij te maken voor het toezicht op de stranden. Dat lukt volgend jaar niet meer. Gaan we door met dit project dan is er extra personeel nodig. Inderdaad, dat zal een hele toer worden gezien de huidige financiële problemen van de Flevolandse politie.‘

De toezichthouders, het gaat om een tiental medewerkers, zijn een soort stadswachten, alleen dan voor het strand. Het gaat bijvoorbeeld om medewerkers van de recreatiebedrijven langs het Veluwemeer. In de woorden van Franke: ‘De oren en ogen van de politie. Ze zijn een soort vooruitgeschoven post.‘ De toezichthouders worden overigens in een uniform gestoken.

Vorige week kwamen ze samen met de politie op recreatiecentrum Rivièra, om één en ander af te stemmen. Daarbij gaven burgemeester Gresel van Dronten en Ellen Franke tevens de officiële aftrap van het project.

Na de zomer vindt een evaluatie plaats. Dan wordt besloten of er een vervolg komt, al dan niet structureel.

Bron: Apeldoornse Courant

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat