Home

Veel belangstelling voor luxe recreatiepark

Biddinghuizen - 15 juli 2003.  Eind augustus begint de bouw van het nieuwe recreatiepark naast camping Flevostrand. Met 250 luxe bungalows is dit het laatste grote bouwproject aan het Veluwemeer.

Wie op dit moment met een dergelijk plan bij de gemeente Dronten zou aankloppen, krijgt nul op het rekest. Dat zegt Luc van den Bosch van projectontwikkelaar Bramer, initiatiefnemer van het recreatiepark. ‘De boel zit op slot, dat heeft vooral te maken met natuurbehoud. Denk aan de Vogelrichtlijn. ‘

Van de 250 woningen zijn er vijftig bedoeld voor permanente bewoning. Dat is ‘keihard‘ vastgelegd in het bestemmingsplan, zegt Van den Bosch. Elders in het land mogen zich dan problemen voordoen met het permanent bewonen van recreatiewoningen, in dit park zal daar geen sprake van zijn.

Bramer richt zich op het hogere marktsegment. De prijzen van de woningen schommelen rond de 330.000 euro. Daar krijg je wel wat voor terug, aldus van den Bosch. ‘Een groot huis, 120 vierkante meter met een opbergruimte van twintig vierkante meter, op een prachtige plekaan het Veluwemeer.‘ In het middensegment, woningen van 80.000 tot 150.000 euro zou weinig meer te halen zijn.

Hoewel de verkoop nog moet beginnen, hebben al veel mensen belangstelling getoond voor een bungalow. Zo‘n 250, aldus de Bramer-woordvoerder. ‘We rekenen erop dat eenderde daarvan uiteindelijk een woning zal kopen.‘ Kortom, van de economische recessie is niets te merken. ‘Ook bij onze andere bouwprojecten niet. We horen er uiteraard veel van, maar ondervinden het zelf gelukkig nog niet.‘

De bouwtijd van het park zal zo‘n vijf jaar duren. De woningen zullen in verschillende fasen worden gebouwd. Te beginnen met zestig é zeventig, aldus Van den Bosch. Er zijn zes woningtypes. Afhankelijk van de belangstelling voor de eerste fase, kan de projectontwikkelaar nog enigszins bijsturen. ‘Als een bepaald type woning bijzonder populair is, kunnen we daar in een volgende fase rekening mee houden. De eigenaren van een bungalowmogen gebruik maken van de faciliteiten van de naastgelegen camping Flevostrand. Ook komen de kopers automatisch in aanmerking voor een ligplaats in de reeds bestaande jachthaven.

Bron: Apeldoornse Courant


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat