Home

Dancefestival bij Six Flags

Biddinghuizen - 5 juni 2001.  Het dancefestival Mystery Land verkast dit jaar naar het evenemententerrein van Six Flags Holland bij Biddinghuizen. Hierdoor kunnen 50.000 liefhebbers de achtste editie bijwonen, een verdubbeling van de capaciteit ten opzichte van de afgelopen vijf jaar. Organisator ID&T events heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De afgelopen jaren werd het festival op verschillende locaties gehouden. Junkie XL en de dj's Dimitri, Remy en Jean zijn enkele van de artiesten die op zaterdag 16 juni vanaf 14.00 uur tot zondagmorgen 06.00 uur optredens geven. Ook Bastian, bekend van de hit "You've got my love", zal te zien zijn.
Volgens een woordvoerder van ID&T is gekozen voor het terrein, omdat de dance-markt steeds groter wordt. De afgelopen jaren raakten de kaarten voor het festival steeds sneller uitverkocht.
ID&T verwacht half juni opnieuw een volle festivalweide.
In zes grote circustenten en op een groot buitenpodium biedt Mystery Land 2001 volgens ID&T een overzicht van vrijwel alle stromingen in de hedendaagse dance. Zo is voor het eerst in de festivalgeschiedenis een tent speciaal ingericht voor progressieve dance.
In 2002 wordt de opzet van Mystery Land, volgens ID&T het oudste dansfestival van Nederland, opnieuw grondig aangepast. "We denken aan een opzet zoals Lowlands, een driedaags festival met camping en allerlei zaken eromheen", aldus Groet.
ID&T hoopt het pretparkgedeelte van Six Flags Holland volgend jaar op te kunnen nemen in het festivalterrein. Nu betalen danceliefhebbers een toeslag voor toegang tot het pretpark. Groet: "We willen de achtbanen en andere attracties met lasers belichten."

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant, 1 juni 2001

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat