Home

Extra water voor veluwemeer

Biddinghuizen - 16 augustus 2003.  Het waterschap Zuiderzeeland gaat extra water naar het Veluwemeer pompen. Door de droogte is het waterpeil in de randmeren te laag.

Het extra water komt uit het Markermeer en wordt bij het gemaal Blocq van Kuffeler in Almere in de Hoge Vaart gelaten. Deze loopt door tot gemaal Lovinck ter hoogte Harderwijk waar het waterschap het water in het Veluwemeer pompt.

In totaal wordt ongeveer 700.000 kubieke meter water per dag extra in de randmeren gebracht. Het inlaten van het water gebeurt van 19.00 tot 07.00 uur. De scheepvaart kan overdag normaal gebruik maken van de sluis.

Flevolands water wellicht naar Westland
Zoet water uit het Markermeer wordt mogelijk volgende week ook gebruikt om verdroging en verzilting van het tuinbouwgebied in Zuidwest-Nederland aan te pakken.

Binnevaartschippers hebben aangeboden om bij aanhoudende droogte dagelijks 50 schepen naar het Westland te varen. Rijkswaterstaat heeft toestemming gegeven om per dag maximaal 100.000 kuub water uit het Marker- en IJsselmeer te halen.

Volgens de organisatie van binnenschippers hoeft Flevoland niet bang te zijn dat het meer droogvalt.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat