Home

Verdere aanpassing verkeersknooppunt

Biddinghuizen - 10 september 2003.  Het verkeersknooppunt tussen Harderwijk, Lelystad, Zeewolde en Biddinghuizen wordt verder aangepast.

Eerder al werden de sluizen bij Hardersluis vervangen voor een aquaduct en werd een turborotonde aangelegd, onder andere om het verkeer naar Six Flags beter te laten doorstromen. Het nieuwe plan is het ombouwen van de Ganzenweg tussen Hardersluis en de Gooiseweg in een vierbaansweg.

Pluvierenweg omgelegd
De kruising van de Ganzenweg met de Sternweg zal, zo melden de plannen, worden voorzien van een verkeerslichten installatie. De kruising tussen de Pluvierenweg en de Ganzenweg komt te vervallen. Deze eerstgenoemde wordt hiervoor omgeleid en zal aansluiten op de Harderdijk ter hoogte van het gemaal Lovink.

Verbinding tussen bossen
Ook wordt in de plannen gesproken over een zgn. 'ecoduct', om een verbinding te maken tussen Harderbroek en het Harderbos. Daarbij zal een amfibieëngoot worden aangelegd.

Medio 2005 gereed
De totale kosten van het project worden geschat op 5,75 miljoen euro. De verwachting is dat eind 2004/begin 2005 met de werkzaamheden kan worden begonnen. Medio 2005 moet het werk gereed zijn. Provinciale Staten van Flevoland moeten overigens nog wel instemmen met het plan.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat