Home

Voorlopig geen vierde weg naar Veluwe

Biddinghuizen - 15 oktober 2003.  Er komt voorlopig geen vierde verbindingsweg tussen Flevoland en de Veluwe. De provincie Gelderland geeft voorrang aan het verbeteren van de wegen rondom Harderwijk.

Hiermee worden de geopperde ideeën en geuite wensen van onder meer de Veluwe niet beloond. Onlangs nog onderzochten studenten van de Rijksuniversiteit Groningen de mogelijkheid van een vierde verbindingsweg tussen de beide gebieden, welke over het Veluwemeer moest lopen. Nunspeet en de Bremerbergsehoek in Biddinghuizen werden hierbij met elkaar verbonden.

Ganzenweg
Eerst zal de Ganzenweg, welke deel uitmaakt van de verbinding Lelystad-Harderwijk, worden verbreed. Uiteindelijk moet dit ertoe bijdragen dat de op- en afrit van de A28 beter bereikbaar zijn en zorgen voor minder stagnatie van het verkeer.

Andere plannen
Naast genoemde maatregelen wil men ook de A30 (Barneveld-Ede) doortrekken naar de A28, een extra verbinding tussen Strand Nulde en Zeewolde, de brug bij Nijkerk verbreden en de wegen voor de brug bij Elburg verbeteren. Hier komt met name 's zomers veel verkeer langs met als eindbestemming Six Flags in Bididinghuizen.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat