Home

Informatieavond Boulevard in het Koetshuis

Biddinghuizen - 15 november 2003.  Gisteravond werden tijdens een informatieavond welke door de milieudefensie Flevoland en Leefbaar Dronten werd georganiseerd, de voors en tegens belicht van de geplande "boulevard" op de hoek Bremerberg/Spijkweg te Biddinghuizen.

Het plan omvat in grote lijnen een pier (boulevard) van 700 x 40 meter, waarop op het uiteinde een mogelijkheid wordt gecreëerd, voor een aanlegsteiger voor de fietspont naar Nunspeet.

Deze boulevard zou i.v.m. de hoge realisatiekosten voor de helft moeten worden gefinancieerd door eventuele projectontwikkelaars, die op deze pier hotels etc. zouden kunnen bouwen.

Strand en Jetski
Aan de linkerzijde van de boulevard is ruimte voor een zandstrand en aan de rechterzijde is een hellingbaan en een strand gepland waar jetski's gebruik van kunnen maken.

Tevens is men van plan om de dijk (tussen de plek waarop hij vanuit Harderwijk gezien naar beneden loopt en het Aquacentrum) open te stellen voor auto`s.

Bezwaar van milieudefensie
Tijdens deze infoavond werden door milieudefensie diverse bezwaren aangedragen (milieu, kosten, verkeersveiligheid etc.) om het hele project maar af te blazen.

Er kwamen echter ook diverse geluiden uit de zaal om de plannen, zij het in iets beperktere vorm, toch te laten doorgaan.

Vooral een strand welke op een redelijke (fiets)afstand ligt van het dorp sprak de aanwezigen aan.

Het geplande jetskistrand en de openstelling van de dijk kon de goedkeuring van de aanwezigen niet dragen.

Nog veel mogelijk
Al met al een informatieve avond, waarin is gebleken dat alle plannen nog lang niet definitief zijn en waarop de Biddinghuizer bevolking nog invloed kan uitoefenen indien men de berichtgeving van de gemeente Dronten volgt.

Met dank aan JeeJeeBee voor dit verslag

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat