Home

Inspraak Ellerhaven

Biddinghuizen - 22 juni 2001.  Niemand zit te wachten op de komst van recreatiepark Ellerhaven, zo leek het woensdagavond tijdens de inspraakavond over het voorontwerp bestemmingsplan. Het tegengaan van permanente bewoning is een heikel punt, terwijl de huisartsen in Biddinghuizen geen medische hulp kunnen garanderen.

Ellerhaven is gepland op het voormalige Jamboreeterrein, tussen de Spijkweg en de dijk langs het Veluwemeer. Vijfhonderd recreatiewoningen, tweehonderd appartementen, een hotel en de nodige voorzieningen (supermarkt, zwembad,partycentrum etc.) zouden er moeten komen.
huisarts van Veelen uit Biddinghuizen liet weten dat de toekomstige gasten op het park verstoken zullen zijn van huisartsen hulp uit Biddinghuizen. 'Per 1 januari hebben we nog maar twee huisartsen in Biddinghuizen, want één van de drie vertrekt per die datum. Nieuwe patienten kunnen we niet meer inschrijven. We hebben nu al een probleem met medische hulp voor de tienduizenden recreanten.'
Van Veelen wees er verder op dat gezien de verkoopprijzen van de recreatiewoningen en de appartementen, tussen de 500.000 en 900.000 gulden, de toekomstige bewoners vooral ouderen zullen zijn, en die hebben logischerwijs meer medische hulp nodig.

De huisarts was niet onder de indruk van het antwoord van wethouder Annie havenkort. Zij zei dat overleg wordt gevoerd met de GGD, waarbij de ambulance in noodgevallen door vakantiegangers gebeld kan worden.
'Die hebben geen dokters. De resterende artsen uit Biddinghuizen zullen zich beperken tot hun eigen patienten,' waarschuwde Van Veelen. 'We kunnen gewoon niet anders. ook Dronten en Swifterbant kennen dit overigens al landelijke probleem.'

Bron: Dagblad Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat