Home

IJsbaan van 5 km komt dichterbij

Biddinghuizen - 7 april 2004.  Een kunstijsbaan van vijf kilometer met een natuurlijk karakter, de droom van marathonschaatser Jan Maarten Heideman, kan waarschijnlijk al binnen enkele jaren worden gerealiseerd.

Dit is te danken aan directeur Henk Ketelaar van Dorhout Mees in Biddinghuizen, die vaart zet achter zijn plannen hiervoor.

De heer Ketelaar heeft Willem C. Angenent, een oom van de winnaar van de laatstgehouden Elfstedentocht, aangesteld als projectleider voor de superlange ijsbaan. Bovendien heeft hij Jan Maarten Heideman en zijn Stichting Hendrick Avercamp nu ingeschakeld als stuwende kracht bij de ontwikkeling van de plannen.

In opdracht van deze stichting verscheen in
december een rapport van Essent, TNO en twee ingenieursbureaus, dat aangaf dat zo'n kunstijsbaan haalbaar is.

Met de projectleider voor het ijsbaanplan heeft de heer Ketelaar een ondernemer in hart en nieren binnengehaald. Willem Angenent uit Uden was tot 1 januari directeur van Renault Agriculture Nederland BV. Thans bezit hij
een beheermaatschappij en voert hij in opdracht het management over projecten die van tijdelijke aard zijn en al dan niet in een oprichtingsfase verkeren. Zo is hij ook ingeschakeld bij Dorhout Mees.

Dorhout Mees in Biddinghuizen combineert vergader- en verblijfsactiviteiten met een keur aan sportieve ontspanningsmogelijkheden, zoals golf, kleiduivenschieten, kogelschieten, boogschieten, ringsteken en adventure.

Wintersport en veel andere activiteiten op en rond een lange kunstijsbaan zouden uitstekend passen op de vele hectares waarover het bedrijf nu al beschikt op zijn locatie in het hart van Nederland. Enerzijds aansluitend op
de Randstad, anderzijds direct grenzend aan de Veluwe en de noordelijke provincies.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat