Home

Opening pontje op Landelijke Fietsdag

Opening pontje op Landelijke Fietsdag Biddinghuizen - 4 mei 2004.  Zaterdag 8 mei is het Landelijke Fietsdag. In heel Nederland zijn ongeveer 440 fietsroutes uitgezet. Voor Gelderland is Nunspeet verkozen tot provinciaal startpunt van de Landelijke Fietsdag.

De reden daarvan is wel heel speciaal. Om 09.00 uur wordt er de fietspont tussen Nunspeet en Biddinghuizen in gebruik genomen.

De officiële openingshandeling wordt verricht door de heer Van Hemmen, burgemeester van Nunspeet, de heer Keereweer, Gedeputeerde van Gelderland, de heer Greiner, Gedeputeerde van Flevoland en mevrouw Haverkort, wethouder van Dronten.Plaats van handeling is ‘Polsmaten’, de aanlandingsplaats van de pont op de Gelderse oever. De pont is een van de maatregelen in het project Integrale Inrichting Veluwerandmeren.

Omstreeks 10.00 uur legt de pont voor het eerst weer aan in zijn thuishaven Aquacentrum Bremerbergse Hoek. Mevrouw Haverkort en de heer Greiner zullen hierop samen een glas champagne heffen en het informatiebord over de pont onthullen.

Samen met de VVV in Nunspeet organiseert het projectbureau Veluwerandmeren (IIVR) op de Landelijke Fietsdag een aantal fietsroutes rondom het Veluwemeer. Startpunt voor zowel de traditionele als de kinderroute is op de surfoever bij camping Polsmaten. Evenals vorig jaar is er ook weer een lange afstandsroute van maar liefst 60 of 87 km. Deze lange route start als enige bij het VVV kantoor Nunspeet, Stationsplein 1.

De hele dag zijn er op zowel de Gelderse als Flevolandse oever diverse activiteiten voor het publiek. Er is een informatiemarkt, een springkussen voor de jeugd, demonstraties van de watersportvereniging, een optreden van een shantikoor, oude ambachten en nog veel meer. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten.

Het IIVR heeft een informatiestand en presenteert op interactieve wijze een aantal van haar maatregelen. Zo is er een levensgrote puzzel van het project beekmondingen en wordt er symbolisch gefietst van Harderwijk naar Roggebot, een andere IIVR-maatregel.

Bij terugkomst van de fietsroute ontvangen de deelnemers een medaille.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat