Home

Pont Biddinghuizen-Nunspeet officieel geopend (2)

Pont Biddinghuizen-Nunspeet officieel geopend (2) Biddinghuizen - 10 mei 2004.  Zaterdag 8 mei is het ‘Veluwerandveer’, de fietspont tussen Biddinghuizen en Nunspeet, officieel geopend, hierover berichtte BHZ-Net afgelopen zaterdag al.

Dit pontje is één van de maatregelen uit het Integrale Inrichtingsplan Veluwerandmeren (IIVR). De eer was aan de heer Van Hemmen, burgemeester van Nunspeet, mevrouw Haverkort, wethouder van Dronten, de heer Keereweer, gedeputeerde van Gelderland en de heer Greiner, gedeputeerde van Flevoland.

Als eerste passagiers gingen zij enthousiast aan boord van de pont.

Onder grote belangstelling, onthulden mevrouw Haverkort en de heer Greiner bij aankomst in de thuishaven van de pont, Aquacentrum Bremerbergse Hoek, het informatiebord over de pont en de Veluwerandmeren.


Onthulling van het bord


De pont, die tijdens proefvaarten over de bodem van het Veluwemeer schuurde, is inmiddels voorzien van extra drijvers, waardoor de diepgang slechts 50 cm is geworden. De eerste officiële vaart verliep nu dan ook probleemloos.


Het pontje wordt uitgezwaaidTijdens het planproces van IIVR (Integrale Inrichting Veluwerandmeren) is door veel bewoners om een pontje gevraagd. Een fietstocht rondom het Veluwemeer (ongeveer 40 kilometer) is voor veel fietsers te ambitieus. Met het pontje is de fietstocht flink in te korten, terwijl er volop van het meer kan worden genoten. De overtocht over het Veluwemeer duurt circa 20 minuten.


Het varende pontje


De pont vaart in de periode van 1 mei tot 30 september.

van 1 mei tot 1 juli en van 1 september tot 30 september tussen 10.00 en 17.00 uur
weekenden, feestdagen, schoolvakanties

vertrek Biddinghuizen: op ieder heel uur

vertrek Nunspeet: op ieder half uur

weekdagen op afroep (telefonisch 0321-331635)

van 1 juli tot 1 september tussen 10.00 en 19.00 uur alle dagen

vertrek Biddinghuizen: op ieder heel uur

vertrek Nunspeet: op ieder half uur

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat