Home

Kruispunt wordt turbo-rotonde

Biddinghuizen - 28 juni 2001.  Het kruispunt Ganzenweg-Zeewolderdijk wordt volgend jaar volledig vernieuwd. Dit drukke kruispunt ligt op de doorgaande route van Lelystad naar Harderwijk. De provincie wil van dit kruispunt een zogenaamde turbo-rotonde maken. Een dergelijke rotonde heeft een grotere capaciteit dan een normale rotonde, omdat de rijbanen gescheiden zijn. Voor het fietsverkeer wordt een tunnel aangelegd. De rotonde moet voor 1 november 2002 klaar zijn, omdat dan het Aquaduct Veluwemeer voor het verkeer wordt opengesteld. De rotonde sluit namelijk direct aan op dit Aquaduct.

Twee rijbanen
De turborotonde naar Zuid-Hollands voorbeeld kost 4,6 miljoen, waarvan naar schatting 3,8 miljoen voor rekening komt van de provincie.
Door de bijzondere vorm van het middenterrein van de rotonde is er ruimte voor twee rijbanen en kan er veel verkeer worden verwerkt. Zo kan bijvoorbeeld verkeer vanuit Harderwijk naar Six Flags gewoon rechtsaf slaan, terwijl ander verkeer kan doorrijden richting Lelystad.

Veligheid
Op het gebied van veiligheid scoort de rotonde zelfs beter dan de verkeerslichten. Voor fietsers en voetgangers komt er een tunnel.

Bron: Omroep Flevoland / Dagblad Flevoland, donderdag 28 juni 2001

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat