Home

Mishandeling en vechtpartij

Biddinghuizen - 1 juli 2001.  Een 24-jarige inwoonster van Lelystad is zaterdagmiddag op het terrein van Six Flags mishandeld door een jongen uit een groep van ongeveer 20 Marokkaanse jongeren (18 – 25 jaar). Zij liep letsel op aan beide armen en moest deze verwondingen in het ziekenhuis laten hechten.

Opstandige groep
Op een vraag van de politie meldde de verdachte zich vrijwillig. Toen echter bleek, dat hij werd aangehouden en naar een politiebureau zou worden overgebracht, werd de groep opstandig. Een lid van de bewakingsdienst kreeg klappen en de groep probeerde het kantoor van de bewaking te bestormen. Om de situatie in de hand te houden werd een gecertificeerde hond van de bewakingsdienst ingezet. Hierop trok de groep zich terug en werd er van afstand met stenen gegooid.

Uit het park gezet
Vervolgens werd de gehele groep uit het park gezet. De begeleiders van de groep, die eerst ook verbaal agressief waren tegen de bewaking en de politie, hebben hieraan meegewerkt. In totaal zijn er drie leden van de groep (19, 19 en 18, allen wonende in Ede) aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau in Lelystad. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat