Home

Six Flags hoofdlocatie ballonnendag

Biddinghuizen - 28 juli 2004.  Donderdag 29 juli vindt voor de derde maal de Nationale Ballonnendag plaats. Op circa 140 recreatiebedrijven in Nederland worden om exact 19.00 uur ruim 55.000 ballonnen opgelaten.

Six Flags Holland in Biddinghuizen is op 29 juli de hoofdlocatie voor de ballonnendag. Om de actie voor War Child te ondersteunen werken Sita en haar band, Maud en Def Rhymz belangeloos mee en verzorgen een spetterend live optreden. Samen met de bezoekers, diverse tv-sterren en alle medewerkers van Six Flags Holland laten zij om 19.00 uur duizenden ballonnen op vanaf het park.

Directie
De directie van Six Flags Holland zal voor iedere medewerker die die dag aan het werk is een ballon kopen en die de lucht in laten gaan.

Symbolisch
Om te onderstrepen dat om 19.00 uur in heel Nederland de ballonnen het luchtruim kiezen, wordt direct na het oplaten van de ballonnen de symbolische waardecheque, met hierop het exacte aantal verkochte ballonnen, door de artiesten aan War Child overhandigd.

Opbrengst
Naar verwachting zullen er 55.000 ballonnen (welke voor 1 euro per stuk verkocht worden) de lucht ingaan; goed voor een opbrengst van 55.000 euro. Naar verwachting zal de opbrengst door aanvullende acties nog groter zijn. Vorig jaar werd 71.000 euro opgehaald voor Sierra Leone. Dit jaar wordt 75.000 euro verwacht voor kinderen in Afghanistan.


De uitreiking in 2003

Footzy
De ballonnendag wordt georganiseerd door Footzy.nl, de nationale consumenten-website van de 1700 recreatiebedrijven die aangesloten zijn bij brancheorganisatie RECRON. Met dit evenement willen Footzy en RECRON bereiken dat de vele kinderen die in Nederland vakantie vieren iets doen voor kinderen die het minder goed getroffen hebben.

Terecht
Vanaf 9 augustus kunnen de deelnemers via Footzy.nl dagelijks kijken waar hun ballon terechtgekomen is. Van alle retour ontvangen ballonkaartjes worden de naam van de eigenaar, de vindplaats en de afgelegde afstanden gepubliceerd.

Redactie BHZ-Net / Warchild.nl / Sixflags.nl / Footzy.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat