Home

Grootscheepse alcoholcontrole te water

Biddinghuizen - 8 augustus 2004.  Politie Flevoland heeft zaterdagmiddag een grote alcoholcontrole uitgevoerd op de Randmeren, in samenwerking met vier andere korpsen en Rijkswaterstaat.

Vanaf het gemaal Lovink aan de Harderhaven vertrokken omstreeks 14.00 uur zeven controleboten. De controle richtte zich met name op de Oostelijke randmeren tussen Nijkerk en de Roggebotsluis.


Naast Rijkswaterstaat deden het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Regiopolitie van Gooi- en Vechtstreek, Utrecht en Noord-Oost Gelderland mee aan de Flevolandse controle. Voor een snelle afhandeling van eventuele transacties was ook een parketsecretaris van het Openbaar Ministerie aan boord van een van de schepen.

Dodemansknop
In totaal zijn 94 vaartuigen gecontroleerd, van jet-ski's en speedboten tot zeil- en motorjachten. Daarbij zijn vijftien schippers bekeurd voor zogenoemde waterfeiten, zoals varen zonder vaarbewijs, te hoge snelheid buiten de daarvoor aangewezen vaargeulen en het verkeerd gebruiken van de dodemansknop. Met die knop moet de schipper bij het varen ten allen tijde verbonden zijn via een lijntje. Zodra met de lijn het contact verbroken wordt, stopt de motor. Ontbreekt de lijn of is die niet verbonden met de schipper, dan levert dat een boete op van 95 euro.

(Z)onder invloed
Bij de blaastesten aan boord bleken zeventien schippers onder invloed te verkeren. Geen van hen haalde echter een promillage boven de 0.8, zodat hiervoor niemand een bon in ontvangst hoefde te nemen.
Politie Flevoland is zeer tevreden met het resultaat en zal ook de rest van de zomerperiode blijven controleren op het water. Zo'n drie keer per jaar zal dat op deze schaal, in samenwerking met andere korpsen en instanties, gebeuren.

Bron: Politie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat