Home

Nederlander kaapt nieuwe domeinnaam Six Flags

Nederlander kaapt nieuwe domeinnaam Six Flags Biddinghuizen - 18 oktober 2004.  Six Flags verandert zijn naam binnenkort in Walibi World. De bijbehorende domeinnaam is echter in handen van een Nederlander.

Begin deze maand lekte uit dat Six Flags Europe de naam van zijn pretparken in Europa halverwege november verandert in Walibi World. Deze naamsverandering is noodzakelijk doordat een investeringsbedrijf een groot deel van Six Flags Europe heeft overgenomen, maar de naam Six Flags niet mag gebruiken.

De Nederlandse it-consultant Michel Bakkenes registreerde na het uitlekken de domeinnaam walibiworld.com. Via de Belgische hostingprovider Digital Age Design probeert Six Flags Europe nu de domeinnaam alsnog in handen te krijgen.

Bakkenes ontving eind vorige week een e-mail van het hostingbedrijf waarin wordt gevraagd de domeinnaam over te dragen. Volgens Digital Age Design hebben zij een officieel mandaat van Six Flags.

"Wij hebben de instructie gekregen om alle maatregelen te nemen om de domeinnamen die aan hen behoren, in handen te krijgen", zo schrijft het internetbedrijf in zijn mail.

Bakkenes staat niet onwelwillend tegenover het overdragen van de domeinnaam. "Hoewel ik verwacht juridisch niet sterk te staan, ben ik voornemens de domeinnaam te verkopen voor het symbolische bedrag van 999 euro", aldus de 'domeinkaper' uit IJsselstein tegenover WebWereld.

De it-consultant wil het geld overigens niet in eigen zak steken. Hij wil dat het rechtstreeks wordt gestort op de bankrekening van Dierenbescherming Nederland.

Bron: http://www.webwereld.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat