Home

Kangoeroe Walibi wordt officieel inwoner

Biddinghuizen - 2 februari 2005.  Nederland heeft er vandaag een unieke nieuwe inwoner bij. Het gaat hier niet om een pasgeboren baby of een nieuwe immigrant, het gaat hier om Kangoeroe Walibi. Deze nieuwe held van het Flevolandse themapark Walibi World (voormalig Six Flags Holland) wordt vandaag officieel ingeschreven door burgemeester de Jonge van gemeente Dronten.

Nog niet eerder vertoond in de wereld
“Voor zover ik het kan nagaan is de officiële inschrijving van een Kangoeroe, zoals Walibi, een unieke gebeurtenis in Nederland en zelfs in de wereld. Wij zijn er trots op deze oranje held in onze gemeente te mogen verwelkomen”, aldus burgemeester de Jonge van gemeente Dronten. “Om deze gebeurtenis te vieren, nodig ik daarom samen met Walibi geïnteresseerden en natuurlijk alle kinderen uit de buurt uit.” Om 14.00 uur zal voor het gemeentehuis in Dronten een ballonnenwedstrijd worden georganiseerd en kan iedereen alvast kennis maken met Walibi, onze nieuwste inwoner, die Nederland nog veel plezier zal gaan bezorgen.

Six Flags Holland is nu Walibi World
Walibi landde op 11 november 2004 in Nederland, na een wereldreis van vijf jaar, en doopte Six Flags Holland tot Walibi World. Het themapark, gevestigd aan het Veluwemeer in de gemeente Dronten, heeft niet alleen haar naam veranderd maar wordt momenteel ook fors uitgebreid. Naast de meer dan vijftig spectaculaire attracties en shows, die het park al rijk is, zullen er drie nieuwe attracties, een nieuwe familieshow, een nieuw uniek zomerevenement en veel extra entertainment in het park worden toegevoegd.Walibi World wordt fors uitgebreid
Op 25 maart 2005 zal Walibi World haar poort openen met de wereldprimeur: Splash Battle. In deze attractie maken de inzittenden een spannende boottocht langs spuitende geisers, klaterende watervallen en door mistige tunnels. Ieder bemanningslid heeft een eigen waterkanon waarmee op verschillende doelen én uiteraard op elkaar kan worden geschoten. In de nieuwe Boris’ Ballen Fabriek kan met zachte ballen worden geschoten, die worden meegenomen door vreemde luchtstromen. De jongste bezoekers kunnen vanaf 25 maart naar hartelust klimmen en klauteren op Boris’ Klauter Eiland. In elk themagebied zullen de bezoekers vermaakt worden door straatartiesten, levende standbeelden en natuurlijk Walibi en zijn vriendjes, die ook samen te bewonderen zijn in de nieuwe Walibi Show.

Plezier voor iedereen
Het park, dat in de Six Flags Holland periode vooral bekend is geworden door haar sensationele achtbanen en spectaculaire attracties, zal met de toevoeging van deze nieuwe attracties en shows een breder publiek gaan aanspreken. “Het is ons doel om onze gasten samen een onvergetelijke dag te laten beleven. Een echte ontsnapping uit de dagelijkse sleur waarbij we onze gasten willen verrassen door hun verwachtingen te overtreffen. Of het nou gaat over opa’s, oma’s, families met kinderen, tieners of jong volwassenen… aan iedereen is gedacht in Walibi World!” aldus Marcel Schonenberg, General Manager van Walibi World.

Walibi volgt een cursus inburgering
De kangoeroe Walibi, de nieuwe held van het themapark, zal voordat het park haar poort opent op 25 maart, Nederland gaan ontdekken. Zo heeft Walibi op 1 januari meegedaan aan de oer Hollandse nieuwjaarsduik en heeft hij op de vakantiebeurs kennis gemaakt met alle vakantiegangers van Nederland. Twee februari wordt wel een hele speciale dag, want dan wordt Walibi dus officieel op het gemeentehuis in Dronten ingeschreven als inwoner van de gemeente Dronten, waar het themapark Walibi World gevestigd is. Een niet eerder vertoonde gebeurtenis in de gemeente Dronten en hoogstwaarschijnlijk in de wereld.

Afdeling communicatie Walibi World

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat