Home

Pinksterdrukte bij attracties en evenementen

Biddinghuizen - 17 mei 2005.  De meeste attracties en evenementen in Flevoland hebben een druk pinksterweekeinde achter de rug.

Het best bezocht waren het meerdaagse christelijke festival Opwekking, op het terrein bij Walibi World in Biddinghuizen, met 50.000 bezoekers; en de Luilak-bloemenmarkt die vrijdagavond in Almere werd bezocht door 33.000 mensen.

Ook pretpark Walibi World kijkt tevreden op de pinksterdagen en spreekt van een drukte die de vergelijking met andere jaren kan doorstaan.

Batavia Stad in Lelystad, dat nog druk bezig is de cijfers te inventariseren, meldt al wel dat zowel de eerste als tweede pinksterdag druk bezocht waren. Hetzelfde geldt voor de Bataviawerf.

Het luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad spreekt van een goede eerste pinksterdag, maar maandag bleef de belangstelling met 1.200 bezoekers achter bij tweede pinksterdag vorig jaar.

In bungalowpark De Eemhof in Zeewolde was 92 procent van de huisjes bezet, voor het merendeel door Nederlandse en Duitse gasten.

In het Natuurpark Lelystad was de toeloop naar de excursie, zondag, langs pasgeboren dieren zo groot, dat verschillende mensen teleurgesteld moesten worden.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat