Home

Gedeputeerde Greiner pontjesbaas Veluwerandveer

Gedeputeerde Greiner pontjesbaas Veluwerandveer Biddinghuizen - 8 juli 2005.  Vrijdagmiddag 15 juli heeft het ‘Veluwerandveer’ – de fietspont tussen Biddinghuizen en Nunspeet – wel een heel bijzondere pontjesbaas.

Gedeputeerde Greiner van Provincie Flevoland is die dag tussen 15.00 en 16.00 uur aan boord van het ‘Veluwerandveer’ om kaartjes te verkopen en de passagiers veilig naar de overzijde te varen.

Vorig zomerseizoen is het ‘Veluwerandveer’ officieel in de vaart gegaan. Het eerste vaarseizoen was een groot succes. Ruim 7500 personen hebben in 2004 gebruik gemaakt van de recreatieve fietspont tussen Biddinghuizen en Nunspeet.

Met de realisatie van de fietspont is een positieve impuls gegeven aan het recreatieve fietsverkeer in de regio. Een fietstocht rondom het Veluwemeer (ongeveer 40 kilometer) is voor veel fietsers te ambitieus. Met het pontje is de fietstocht flink in te korten, terwijl er volop van het meer kan worden genoten. Aantrekkelijk aspect is dat de pont het 'oude' met het 'nieuwe' land verbindt en daarmee een verbinding vormt tussen Gelderland en Flevoland, tussen de Veluwe en het strakke polderlandschap.

Projectbureau Veluwerandmeren (IIVR)

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat