Home

Greiner en Haverkort pontjesbaas

Greiner en Haverkort pontjesbaas Biddinghuizen - 18 juli 2005.  Vrijdagmiddag 15 juli had het ‘Veluwerandveer’ – de fietspont tussen Biddinghuizen en Nunspeet – wel heel bijzondere pontjesbazen. Wethouder Haverkort van gemeente Dronten begeleidde met veel plezier de fietsers van het nieuwe naar het oude land.

“Uit ervaring weet ik dat het een hele leuke fietstocht is,” vertelde ze. Terug met nog meer opgetogen fietsers in het Aquacentrum Bremerbergsehoek gaf ze de pet over aan Gedeputeerde Greiner van Provincie Flevoland.

Greiner
Dhr. Greiner is enthousiast over het pontje, “Het pontje is één van die leuke recreatieve voorzieningen die Flevoland rijk is. Door het pontje ontdekken mensen hoe mooi Flevoland eigenlijk is.“ Eén van zijn passagiers was dhr. Van Hemmen, burgemeester van gemeente Nunspeet. “Het is leuk om pontjesbaas te zijn.” aldus Gedeputeerde Greiner, die de burgemeester van Nunspeet enthousiast maakte om een ander keer het pontje te besturen.

7500
Vorig zomerseizoen is het ‘Veluwerandveer’ van start gegaan. Het eerste vaarseizoen was al een groot succes. Ruim 7500 personen hebben in 2004 gebruik gemaakt van de recreatieve fietspont tussen Biddinghuizen en Nunspeet. “En afgelopen week hebben een kleine 1000 mensen gebruik gemaakt van de pont,” vertelt mevrouw Ter Avest, de exploitant van de pont, “Mensen vinden de 25 minuten durende overtocht een leuk stukje varen. We hebben zelfs al vaste pontjesgangers.”

Impuls
Met de realisatie van de fietspont is een positieve impuls gegeven aan het recreatieve fietsverkeer in de regio. Een fietstocht rondom het Veluwemeer (ongeveer 40 kilometer) is voor veel fietsers te ambitieus. Met het pontje is de fietstocht flink in te korten, terwijl er volop van het meer kan worden genoten. Aantrekkelijk aspect is dat de pont het 'oude' met het 'nieuwe' land verbindt en daarmee een verbinding vormt tussen Gelderland en Flevoland, tussen de Veluwe en het strakke polderlandschap.


Wethouder Haverkort draagt onder toeziend oog van burgemeester Van Hemmen de ‘pontjesbaas-pet’ over aan gedeputeerde Greiner

Bron: IIVR

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat