Home

Boek KNB tijdens Landelijke dag VMBO-bouw

Biddinghuizen - 7 juni 2006.  Speciaal voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs heeft KNB, de koepel van de Nederlandse baksteenindustrie, een informatief prentenboek gemaakt. Het boek is vandaag tijdens de landelijke VMBO-bouwdocentendag bij Dorhout Mees in Biddinghuizen overhandigd aan vertegenwoordigers van de bedrijfstak en het bouwonderwijs.

"Het geheim van de baksteen" is een spannend verhaal voor de jeugd met veel informatie over baksteen als bouwmateriaal. Het wil kinderen bewustmaken van de inrichting van hun leefomgeving en de interesse voor de gebouwde omgeving vergroten. Met het boek speelt de koepel tevens in op een recente wijziging van kerndoelen in het basisonderwijs.

Lesprogramma
Het verhaal gaat over Jerry die net is verhuisd en in de muur van zijn nieuwe slaapkamer een baksteen ziet die anders is dan de andere. Als hij hem los tikt ontdekt hij een briefje van de metselaar van het huis. Dat briefje is het begin van een spannende
speurtocht. Behalve het verhaal van Jerry, volgt de lezer de baksteen op zijn weg van rivierklei tot aan de steen die in de muur zit, of in de straat ligt.

Landelijke dag
Sinds 5 jaar wordt een landelijke dag voor docenten Bouwtechniek van het VMBO georganiseerd. Dit gaat in samenwerking met de bouw- en houtsector en andere belanghebbenden. Voor de deelnemers waren er, onder het thema “vmbo Bouwtechniek stroomt door”, verschillende activiteiten. Workshops, een punt voor het stellen van vragen en een informatiemarkt waren onderdelen, terwijl de deelnemers tussen de bedrijven door konden genieten van Dorhout Mees en de 'inwendige mens'.

Boek
Het boek kan besteld worden via www.knb-baksteen.nl en binnenkort ook in de boekhandel (ISBN 90-5300-130-1). Het boek kost 10,00 euro, inclusief BTW.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2019, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat